7 Temmuz 2013 Pazar

dantel bluz anlatımı




Model adı : KM-056 Nature Bluz
Zorluk derecesi : Zor
İlgili tığ numaraları : 3.5
Beden : 36
Yaş grubu : Yetişkin
Örgü şekli : Trabzan, file örgü, zincir, sık iğne, trabzanlı pıtırcık oyası
Gerekli malzemeler : 3782 (350 gr)
Mevsim : Sonbahar, İlkbahar


Yapılışı:


MOTİF YAPILIŞI:
1 NO.LU MOTİF: 6 zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 1 no.lu diyagram uygulanır. 2 adet örülür, ön beden için kullanılır.
2 NO.LU MOTİF: 6 adet zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 2 no.lu diyagram uygulanır. 9 adet örülür, 1’er adet kollar için, 5 adet arka beden, 2 adet ön beden için kullanılır.
3 NO.LU MOTİF: 6 adet zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 3 no.lu diyagram uygulanır. 5 adet örülür, ön bedende motifler arasında oluşan boşluklar bu motiflerle doldurulur.
4 NO.LU MOTİF: 7 adet zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 4 no.lu diyagram uygulanır. 2 adet örülür, ön beden için kullanılır.
4 no.lu motif aynı şekilde başlanır, 2.sırasında 22 adet trabzan yapılır, üzerine diyagramdaki yapraklar örülerek yuvarlak motif elde edilir. 1 adet örülür, ön bedende kullanılır.
5 NO.LU MOTİF: 6 zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 5 no.lu diyagram uygulanır. 2 adet örülür, ön bedende orta motifin her iki tarafında oluşan boşluklarda kullanılır.
6 NO.LU MOTİF: 5 adet zincir çekilerek birleştirilir. Üzerine 6 no.lu diyagram uygulanır. 2 adet örülür, ön bedende orta motifin her iki tarafına eklenir.
8 NO.LU MOTİF: 39 adet zincir çekilir. Üzerine 8 no.lu diyagram uygulanır. 1 adet örülür, beden şemasında gösterildiği şekilde ön ortasında kullanılır.
Bütün motifler birbirine beden şemalarında gösterildiği şekilde file örgüyle eklenir.
ARKA:
40 cm zincir üzerine 3 cm file örgü yapıldıktan sonra 5 adet 2 no.lu motif, beden şemasında gösterildiği şekilde aralarına file örgü yapılarak yerleştirilir. Beden boyu 43 cm de bitirilir.
ÖN:
8 no.lu motifin etrafına beden şemasında gösterildiği şekilde motifler yerleştirildikten sonra, etek ucu tarafına 2 sıra file örgü yapılıp, bitirilir.
KOLLAR:
14 cm zincir üzerine 4 cm file örgü yapılır. Üzerine 1 adet 2 no.lu motif yerleştirilir, tekrar file örgüyle devam edilir. Her iki taraftan 4 sıra arayla 1’er file örgü artış yapılır. Kol boyu 39 cm de bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
HAZIRLANIŞI:
Arka ve ön bedenin yan tarafları 30 cm dikilir. Kalan 13 cm’lik bölüme kollar ortalanır ve ortası alt kısma, üst tarafı açık kalacak şekilde dikilir. Oluşan bedenin üst kısmı ayrı ayrı örülür. Bir koldan başlanır, diğer kola kadar 7 no.lu diyagram uygulanır. Bedenin diğer tarafı da aynı şekilde yapıldıktan sonra, kolların üst kısmı ve omuzlara 1 sıra sık iğneyle eklenir. Bu esnada kol ağzı kısımlarında 20 cm açıklık bırakılır. Kol etrafına ve etek uçlarına 7 no.lu diyagramın 4.sırası örülüp, bitirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...