7 Temmuz 2013 Pazar

katlamalı şal anlatım

Malzeme: Moher Simli Special
Renk No: 256SE (3 yumak)
Şiş No: 4
Örgü Şekli: Oüz-ters örgü, ajur modeli, katlama tekniği, geri dönüşle örgü tekniği
Akauauar: Kordon, ponpon
* Modelimizde kullanılan malzeme ve renk numaraları Nako ‘ya aittir. Şema yazının sonunda verilmiştir.
YAPILIŞI:
ARKA-1 NO.LU PARÇA:
154 ilmek başlanır, düz örgü yapılır, 2 cm düz, 1 sıra ters, 4 cm düz, 1 sıra ajur modoli, 4 cm düz, 1 sıra ters, 2 cm düz örülür, katlama tekniği uygulanarak 1 kat yapılır, 2 cm düz, 10 ilmek arayla 4′er ilmek geri dönüş tekniği kullanılarak 2 sıra örüldükten sonra: 2 cm düz, 1 sıra ters, 2 cm düz örülür, katlama tekniği kullanılarak kat elde edilir. ” işaretinden tekrar edilerek örgü boyu 54 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir,
ÖN-2 NO.LU PARÇA:
100 ilmek başlanır, arka bedendeki örnek uygulanır. Her katlama tekniğinden sonra 4 sıra örülür, geri dönüş tekniği uygulanır. Etek ucundan başlanarak 50 ilmek örülür, geri dönülür, 4 sıra bütün ilmekler örülür, sonraki sırada 40 ilmek örülür, geri dönülür, 4 sıra bütün ilmekler örülür, sonraki sırada 30 ilmek örülür, geri dönülür, bütün ilmekler örülür. Bu şekilde orgu boyu 75 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
HAZIRLANIŞI: 2 nolu parçaların ön ortasına gelen kısmı 5 cm içe kıvrılarak dikilir. Ayrıca dar olan yan kısmından yapılan katlar birbirine dikilerek büzdürülüp, ön parçalar hazırlanır 1 no.lu arka parçanın alt ve ust kısmı 1 ‘er cm içe kıvrılarak dikilir. 2 no.lu parçalar şemada gösterildiği gibi 1 no.lu parçanın her iki tarafına dikilir. Üst tarafından 150 cm kordon yapılıp geçirilir, kordonun her iki ucuna ponpon takılır.
ŞEMA:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...