7 Temmuz 2013 Pazar

kurdelalı çorap anlatım

kurdeleleli çorap
Yapılışı:Örgüye 5 şişin 2′si ile çorabın burun kısmından 36 ilmek başlanır. Yanlardan her sırada Ter ilmek kesilerek 16 ilmeğe düşürülür daha sonra yanlardan bu kez l’er ilmek artış yaparak tekrar 36 ilmeğe ulaşılır .ve toplam 76  ilmek elde edilir. Bu ilmekler4 şişe 18′er ilmek olarak bölünür. 5 şiş ile sırayla örülür.
Çorabın taban kısmı 55 ilmek düz örülürken üst kısmı 17 ilmek ajurlu model uygulanır. Ajurlu model: 2 ters 1 artırılır, 3 toplanır 1 artırılır, 2 ters şeklinde üç sırada bir tekrarlanır.
Topuk için 36 ilmek ayrı bir şişte bekletilip kalan 36 ilmek, 16 ilmek kalana dek her sırada yanlardan l’er ilmek kesilir. Daha sonra kalan 16 ilmeğin yanlarından l’er ilmek artışla tekrar 36 ilmeğe ulaşılır ve ayrı şişte bekletilen 36 ilmekle birleştirilip 72 ilmek 22 cm konç (ağız) kısmına kadar ajurlu model örülür.
Konç kısmında düz örgüye geçilirken ara ara ajur yapılır ve 13 sıra düz örgü örülüp, ikiye katlanarak dikilir. Saten kurdela ikiye bolünerek ajurların içinden geçirilip fiyonk yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...