7 Temmuz 2013 Pazar

örgü fular anlatım

Malzeme: King Moher
Renk No: 1048 (1 yumak)
Şiş No: 2.5
Örgü Şekli: Trabzan, (ıstık örneği, zincir, sık iğne)
* Örneğimizde kullandığımız renkler nakoya aittir. Diyagramımızı yazımızın sonunda verdik.
YAPILIŞI:
FULAR YAPILIŞI: 10 adet zincir çekilir, üzerine diyagram uygulanır. Bir taraftan önce 2 sıra arayla 8 defa daha sonra 4 sıra arayla 7 dofa 1 ‘er kafes artışı yapılır. 20 cm artış yapılmadan örüldükten sonra, önce 4 sıra arayla 7 defa 1 ‘er, daha sonra 2 sıra arayla 7 defa 1 ‘er ilmek eksiltilir. Örgü boyu 130 cm de bitirilir,
ÇİÇEK MOTİFİ: 6 zincir çekilerek birleştirilir. İçine; 1 Irabzan, 2 zincir, 1 trabzan, 2 zincir..şeklinde 6 adet yuva yapılır.
2.sıra’ 2 zincir çekilir. 1 trabzanın arta tarafından sık iğne yanılır. 3 zincir çekilir, yanındaki trabzanın alt tarafına 1 sık iğne yapılır.. .şeklinde ö adet yuva yapılır.
3 sıra- yapılnn yuvaların içine: 1 yık iğne. 4 trabzan, 1 sık iğne yapılarak 2 katlı çiçek oluşturulur.
8 adet çiçek motifi yapılır. 6 adet ön ortasında, 2 adet her İki uç kısmında kullanılır.
YAPRAK MOTİFİ: 2 çeşit yaprak motifi yapılır, 1.YAPRAK MOTİFİ: 1 .sıra: 6 adel zincir çekilir, geri donulur, her zincir üzerine 1 ‘er sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, zincirin diğer taratma (karşı taraf) geçilir. Her zincir üzerine 1 ‘er sık iğne yapılır. 2.sıra: 3 zincir çekilir, geri dönülür, 1 sık iğne atlanır, kalan 5 sık iğne üzerine 1 ‘er sık iğne yapılır, alt sıradaki 3 zincirin içine:
2 sık iğne, 3 zincir. 2 sık iğne yapılır, 5 sık iğne yapılıp, sıra tamamlanır. 3…6 sıralar: 2 sıra gibi örülür.
7.sıra: 3 zincir çekilir, geri dönülür, 6 adet sık iğne yapılarak bitirilir. 3 adet örülür.
2.YAPRAK MOTİFİ: 12 zincir çekilir, geri dönülür, 4 zincire batılır, 1 ilmek çekilir, ilmek tığda 1 cm uzatılır, yanındaki zincire batılır…şeklinde 3 adet yapıldıktan sonra yanındaki zincire batılır (7 zincire) 2 cm uzatılır, aynı şekilde 5 adet yapıldıktan sonra kalan 4 zincir üzerine 1′er cm ilmek uzatılır. Tığ üzerinde oluşan 12 ilmek tunus işi şeklinde teker teker ilmeklerin içinden geçirilerek İlmek geriye doğru toplanır, aynı işlem zincirin diğer kısmına da yapılıp, bitirilir. Toplam 8 adet örülür. Her iki uca 1 ‘er adet, On ortasına 6 adel Kullanılır. Ekleme işi iğneyle yapılır, çiçekler sık iğneyle eklenerek bitirilir. Şal etrafına 2 no.lu diyagram uygulanarak oya
yapılıp, bitirilir. Fuların ön ortasında artış yapılmadan örülen bölüme ve her iki ucuna, yapılan çiçekler ve yapraklar sık iğneyle eklenir.
DİYAGRAM:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...