15 Temmuz 2013 Pazartesi

tığ işi bluz anlatımı


ROBA YAPILIŞI:
11 cm zincir çekilir, üzerine 2 no.lu diyagram uygulanır. 150 cm örülür, başlama ve bitiş yerlerinden zincirle birbirine eklenerek roba oluşturulur.

MOTİF YAPILIŞI:
1 no.lu diyagramdaki model uygulanarak 10 adet motif yapılır, beden şemasında gösterildiği gibi son sıralarında file örgüyle birbirine ve robaya eklenir.

ALT BEDEN YAPILIŞI:
22 cm zincir çekilir, üzerine 2 no.lu diyagram uygulanır. 89 cm örülür, başlama ve bitiş yerlerinden zincirle birbirine, motiflere 1 sıra file örgüyle eklenir.

KOLLAR:
18 cm zincir çekilir, 2 no.lu diyagram uygulanır. Kol boyu 37 cm olduğunda başlama ve bitiş yerlerinden zincirle birbirine eklenir. Kol motifleri, kolların alt kısmına 1 sıra file örgü yapılarak eklenir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

KORDON YAPILIŞI:
6 zincir çekilir, üzerine 1’er trabzan yapılarak 3 adet trabzan oluşturulur, 3 zincir çekilir, geri dönülür. Sonraki sırada trabzan üzerine 1’er trabzan yapılır, 3 zincir çekilir, geri dönülür...şeklinde 200 cm örülür. 2 adet yapılır. Yaka ve etek ucundan geçirilir. Aynı şekilde kollar için 100’er cm örülür, kol etrafından geçirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...