8 Temmuz 2013 Pazartesi

yazlık hırka anlatımı






ARKA:
4 no.lu şişlerle 100 ilmek başlanır, 10 cm 2+2 lastik örülüp, 4.5 no.lu şişlerle ters örgüye geçilir. Beden boyu 34 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4’er ilmek artırılırken, aynı sırada; 4 ilmek ters, 5.ilmeğin içinden 7 ilmek çıkarılarak haraşo örülür, 4 ilmek ters, 5.ilmekten 7 ilmek çıkarılarak haraşo örülür... şeklinde örülerek sıra tamamlanır. Artış yapılan ilmekler haraşo, diğer ilmekler ters örülmeye devam edilir. Sonraki düz sırada 4 ters ilmeklerin her iki tarafından 1’er ilmek haraşo örülmeye başlanırken ilmekler; 2 ilmek ters, 9 ilmek haraşo şeklinde dizilmiş olur. 8 cm bu şekilde örüldükten sonra 2 ters örülen ilmeklerin her iki tarafından 1’er ilmek ters örülmeye başlanır. 2 sıra örüldükten sonra; 4 ilmek ters, 7 ilmek (artırılan ilmekler) bir defada alınarak 6 ilmek kesilir, 4 ilmek ters, 6 ilmek kesilir....şeklinde sıra tamamlanıp yapraklar oluşturulur. Kalan ilmekler 2 sıra ters örülür, tekrar aynı ilmeklerden artış yapılarak yapraklar oluşturulup ters örgüyle devam edilir. Beden boyu 55 cm de her iki taraftan 37’şer ilmek 4 aşamada, sonraki sırada ortada kalan 34 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
52 ilmek başlanır. Ön ortasındaki 2 ilmek beden boyunca haraşo örülürken, kalan 50 ilmek 10 cm lastik örülüp, ters örgüye geçilir. Beden boyu 34 cm örülerek kol evi için bir taraftan 4 ilmek artırılır, arka bedendeki örnek uygulanır. Beden boyu 50 cm örülerek yaka için ön ortasından 5+4+3+3+2+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 55 cm de omuzda kalan 37 ilmek 4 aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR:
Omuzlar dikildikten sonra kol etrafından şişe 80 ilmek çıkarılır, 2+2 lastik örülür. Her iki taraftan 2 sıra arayla 4 defa 1’er ilmek kesilir. 10 cm örüldükten sonra kalan 72 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

YAKA:
Yaka etrafından şişe 132 ilmek çıkarılır. 6 cm 2+2 lastik örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Fermuar dikildikten sonra yaka içe kıvrılarak dikilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...